Calatorii

Vizită la Grădina Zoologică Schönbrunn din Viena (Tiergarten Schönbrunn)

Grădina Zoologică Schönbrunn, cea mai frumoasă experiență din Viena, una pe care o puteam rata gândindu-ne dacă merită sau nu să cheltuim banii pe biletele de intrare. NU am regretat!

Grădina Zoologică Schönbrunn este cea mai veche grădină zoologică din lume și cea mai apreciată la nivel european (a primit de 5 ori la rând titlul de cea mai bună grădină zoologică din Europa). De menționat este că veți avea nevoie de o zi pentru a vizita în liniște Palatul Schönbrunn, grădinile acestuia și Grădina Zoo sau, cel puțin de o jumătate de zi de care să profitați la maximum. Noi am avut la dispoziție o jumătate de zi, însă am alergat, la propriu, să ne putem bucura de întreaga experiență. 

Câteva date importante:

  • Cum ajungeți la Zoo Schönbrunn: Puteți ajunge la Grădina Zoologică cu metroul: U4 Hietzing sau U4 Schönbrunn, dacă vreți să vizitați și Palatul Schönbrunn și grădinile palatului. Dacă alegeți să mergeți cu mașina, aveți la dispoziție două parcări de tip ”park and ride” la câteva stații de metrou de Grădina Zoologică: U4 Hütteldorf și U6 Siebenhirten.
  • Program de vizitare: Grădina Zoologică este deschisă zilnic, inclusiv în zilele de sărbătoare legală. Programul începe la ora 9:00, însă  ora de închidere diferă ușor în funcție de anotimp (între 16:30 și 18:30), ultima intrare având loc cu 30 de minute înainte de încheierea programului.
  • Cât costă biletul de intrare: Costul unui bilet de intrare este 20 euro pentru o persoană sau 18 euro pentru grupuri de minimum 10 persoane. Pentru copii, prețul este de 10 euro, în timp ce pentru copiii până la 6 ani, intrarea este gratuită.
  • Alte informații utile:

Este interzis accesul vizitatorilor însoțiți de câini (excepție fac câinii însoțitori, cu vestă de identificare).

– Există două magazine de suveniruri și câteva standuri mobile, unde puteți găsi jucării de pluș, îmbrăcăminte și alte suveniruri.

– Vă puteți deplasa cu trenul prin Grădina Zoologică între orele 10:00 și 18:00 (începând de la jumătatea lunii martie până la sfârșitul lunii octombrie) la intervale de cca. 45 de minute. Prețul biletelor este de 2 euro/adult; 1 euro/copil.

Pentru mâncare și băutură, puteți alege între: Grădina tiroleză (servește delicatese din bucătărie tiroleză); Pavilionul Împăratului (specialități vieneze); Café Atelier Nonja, Café Hietzing ; Jumbo Buffet (bufet cu snackuri și răcoritoare); Rhino Bar (salon de înghețată); Grădina cu Bere; Landtmann’s  Parkcafeé.

– La intrare, fiecare vizitator va primi un pliant care cuprinde harta Grădinii Zoologice (foarte util pentru o suprafață de 17 ha) și câteva informații utile

Hartă Grădina Zoologică Schönbrunn, Viena

Experiența Grădinii Zoologice: Vizitatorii se pot bucura de prezența a peste 700 de specii de animale. Spațiile grădinii zoologice sunt atât de bine gândite și amenajate, încât pot oferi vizitatorilor posibilitatea de a urmări animalele într-un mediu care îl imită pe cel natural. Printre animalele pe care le puteți vedea, se numără: urșii panda, ursul polar, koala, tigrii, elefanții, girafele, lupii,  râșii, leii și multe altele.

Vedetele Zoo Viena sunt urșii panda uriași, urșii Koala și ursul polar. Unul dintre cele mai îndrăgite pavilioane tematice este Domul Polar, unde ursul polar poate fi admirat în timp ce se scufundă, datorită numeroaselor puncte de observare de sticlă. Am alergat, la propriu, între punctele de observare dedicate ursului polar, cu speranța că îl vom vedea, dar s-a lăsat mult așteptat. L-am văzut când spuneam că ne-am pierdut speranța…la plecare..când ne-a oferit un spectacol foarte amuzant..cu înot..tumbe și joacă.

Polarium-ul este un alt spațiu ce nu trebuie ratat, întrucât oferă o vedere subacvatică spectaculoasă spre foci și pinguini, pe care îi puteți observa în timp ce înoată la câțiva centimetri distanță. Podelele de sticlă și punctele de observare din interior și exterior, plus cele subacvatice și subterane transformă vizita la zoo într-o experiența unică.

Casa Pădurii Tropicale este un alt punct pe care nu trebuie să-l ratați. Desfășurată pe mai multe etaje, Casa Pădurii Tropicale oferă posibilitatea de a admira speciile faunei tropicale într-un spațiu foarte apropiat de cel natural. Umiditatea este greu de suportat de organismul uman, printr-o trecere atât de bruscă de la condițiile meteo din exterior și condițiile artificiale din interior. Amuzant a fost că ne-am dorit să surprindem frumusețea locului în fotografii, însă lentila camerei telefonului/aparatului foto s-a umezit instantaneu..am reușit..cu greu..să surprindem câteva imagini.

Ursul Panda uriaș a fost ușor neprietenos. Era la ora mesei..cum altfel…am citit că un urs panda petrece 15 ore din zi mâncând bambus. Puturosul, a făcut doar câteva mișcări în cele aproape 30 de minute pe care le-am petrecut lângă el și..cea mai amplă..când s-a întors cu spatele la noi.. Las mai jos dovada..

Vizitatorii au posibilitatea de a vedea cum sunt hrănite animalele de la zoo. Cele mai așteptate momente sunt cele în care sunt hrăniți leii de mare, elefanții, tigrii siberieni sau urșii koala.

Mai multe informații puteți afla accesând pagina web oficială a Grădinii Zoologice Schönbrunn: https://www.zoovienna.at/ro/ .

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *