Home Lucruri simple

Unități de cazare inedite în România (2020)

România este o țară deosebit de frumoasă, cu un potențial turistic ce merită valorificat. Conform Institutului Național de Statistică, la 31 iulie 2019 existau 8402 de structuri de primire turistică cu funcțiuni de cazare în România, cea mai mare capacitate de cazare turistică fiind deținută de hoteluri (peste 55%) (Raport privind Capacitatea de cazare turistică existentă la 31 iulie 2019, INS, 2019).

În ultimii ani, tendința a fost de extindere a structurilor de primire turistică în afara destinațiilor tradiționale, dar și de dezvoltare a unor unități de cazare care oferă condiții de confort în mijlocul naturii și impresionează cu un design interior deosebit. Când plănuim o vacanță în care ne dorim să explorăm cele mai frumoase locuri din țară sau să ne relaxăm în mijlocul naturii, evităm hotelurile tradiționale sau pensiunile aflate în centru stațiunilor sau orașelor și căutăm unități de cazare cât mai inedite, cu o amenajare interioară deosebită, construite în locuri spectaculoase.

Iată câteva idei:

  1. Cabana Șapte

Cabana este situată în satul Breaza, județul Brașov, într-un loc de poveste. Cu un design scandinav, Cabana Șapte este compusă dintr-un living spațios, 5 dormitoare, 2 băi, zonă de dining și bucătărie și, atenție, se închiriază integral. Interiorul are o ușoară influență industrială, iar combinarea elementelor moderne cu materiale vechi, brute și nefinisate este perfectă. În exterior, cabana este înconjurată de peisaje naturale deosebite, cu trei elemente esențiale: râu, pădure și munți. Pentru a avea întreaga cabană la dispoziție, oaspeții trebuie să plătească 200 € în timpul săptămânii și 300 € pentru zilele de weekend. Capacitatea de cazare este de max 12 persoane. Mai multe detalii aici.

2. Transylvania Log Cabins

Transylvania Log Cabins reprezintă o variantă excelentă pentru cei care vor să își petreacă vacanță în mijlocul naturii, dar să dispună de confortul pe care îl poate oferi o unitate de cazare convențională. Complexul, alcătuit din 4 unități de cazare (2 cabane și 2 căsuțe în copac), este situat în localitatea Peșteana, județul Hunedoara, la 15 min de Hațeg, în apropiere de numeroase rezervații naturale. Căsuțele sunt construite din materiale reciclabile și naturale în proporție de 90%, cu izolație pe bază de lână (100%) naturală și netratată și combină, ca design interior, stilul rustic cu cel contemporan. Căsuțele suspendate sunt complet utilate și au terase generoase, putând fi închiriate prin https://www.airbnb.com/ pentru aproximativ 400 de lei/noapte/2 persoane.

3. OberWood – Porumbacu de Sus

View this post on Instagram

#oberwood #porumbacudesus #andreeaesca #localheritage

A post shared by Oberwood (@oberwood_porumbacu_de_sus) on

Complexul turistic OberWood se află în localitatea Porumbacu de Sus din județul Sibiu. Proiectul a urmărit recondiționarea a cinci case din sat și transformarea lor în unități de cazare, însă cu accent pe păstrarea elementelor arhitecturale originale. Spațiul interior se remarcă prin simplitate, cu reinterpretări ingenioase ale obiectelor tradiționale, în care sunt integrate perfect și elemente contemporane, pentru a oferi un confort sporit. Mai multe detalii legate de cazare găsiți aici.

4. Loft Chalet

https://www.facebook.com/LoftChaletBucovina/

Bucovina este una dintre cele mai spectaculoase zone ale României. În aceste ținuturi, în comuna Mănăstirea Humorului, găsiți un loc de poveste, Loft Chalet, o unitate de cazare amplasată în mijlocul naturii. Prin reconversia unei gospodării vechi, a luat naștere un spațiu tradițional, unde materialele naturale sunt armonios îmbinate cu cele actuale. Capacitatea de cazare este de 10 adulți și 5 copii, unitatea dispunând de 5 dormitoare, 1 living generos și un spațiu de relaxare și destindere, cu o deschidere amplă către natură oferită de ferestre. Mai multe detalii despre prețuri și modalitățile de cazare găsiți aici.

5. Atra Doftana

Situată în inima munților, în comuna Valea Doftanei, sat Teșila, Pensiunea Atra Doftana este ideală pentru o escapadă de weekend, o vacanță memorabilă sau, pur și simplu, pentru un prânz într-o atmosferă relaxată. Restaurantul, cu o vedere panoramică asupra lacului Paltinu, are un meniu internațional foarte apreciat, ce pune accent pe produsele locale și de sezon. Pe pagina web (pe care suntem întâmpinați cu mesajul: ”Aici, la Atra, orașul se întrerupe”), vedem că oferă cazare în 9 camere și în vila privată UNO. Datorită proximității spațiale, Atra Doftana este, de asemenea, o destinație perfectă pentru o escapadă de o zi din București.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *