Home

#StămAcasă / Activități pentru acasă

Este o perioadă grea pentru fiecare dintre noi. Pe de o parte..este o provocare mai degrabă psihică, amplificată de panica și haosul din jurul nostru, pe de altă parte..este o lipsă de stabilitate datorată perturbărilor înregistrate în ultima perioadă.

Este de datoria noastră, a tuturor, să încercăm să adoptăm măsurile recomandate de autorități pentru limitarea răspândirii virusului și să acceptăm în mod responsabil să stăm cât mai mult acasă și să evităm deplasările care nu sunt absolut necesare.

Sigur că este destul de greu de suportat izolarea parțială la domiciliu, însă trebuie să ne bucurăm că suntem sănătoși și să încercăm să ne gândim la activitățile care nu ne lasă să ne plictisim. Iată câteva idei:

1.Vizionează spectacole online gratuite

În această perioadă avem o ofertă culturală gratuită de care trebuie să profităm. Marile scene europene și americane sunt accesibile online. Spre exemplu: Filarmonica din Berlin a decis să acorde acces gratuit la platforma sa digitală, unde sunt reunite peste 600 de concerte; Opera de Stat din Viena prezintă online, în mod gratuit, înregistrări ale propriilor producții; Opera din Paris transmite gratuit în mediul online mai multe spectacole din arhiva instituției; Opera Metropolitan din New York lansează o serie de reluări ale unor spectacole live în format HD (”Carmen” – Bizet, ”La Bohème” – Puccini, ”Traviata” – Verdi).

2. Vizitează online cele mai cunoscute muzee ale lumii

În această perioadă, pot fi vizitate online o serie de muzee și expoziții din străinătate: Pinacoteca di Brera – Milano; Muzeul Luvru – Paris; Muzeele Vaticanului; Muzeul Prado – Madrid; British Museum – Londra; Muzeul Metropolitan – New York; Muzeul Ermitaj – Sankt Petersburg. De asemenea, pentru a menține la aceeași intensitate legătura om-natură, putem opta pentru tururile virtuale ale unor parcuri naturale (de exemplu: Arches National Park, Badlands National Park, Black Canyon of the Gunnison National Park, Channel Islands National Park, Denali National Park and Preserve, Glacier National Park, Mesa Verde National Park, Shenandoah National Park, Wind Cave National Park, Yellowstone National Park, Yosemite National Park, Zion National Park).

3. Gătește / Încearcă rețete noi

Este un moment bun să gătim și să încercăm diferite rețete noi. Partea bună este că putem încerca noi combinații de ingrediente și gusturi și putem fi surprinși de rezultat. De asemenea, putem încerca să pregătim un desert delicios care să ne ajute să trecem mai ușor peste această perioadă.

4. Citește

Fie că alegem să citim beletristică, fie că citim cărți de specialitate, vom fi fascinați de fiecare poveste pe care o vom descoperi, iar acest proces continuu de cunoaștere ne va dezvălui o lume nouă, plină de informații utile și va fi un mod extraordinar de relaxare.

5. Urmărește filmele și serialele preferate

Deși statul în casă ne oferă multiple variante foarte bune de petrecere a timpului liber, vizionarea filmelor și serialelor reprezintă, de asemenea, o variantă foarte bună de relaxare. Cu siguranță sunt multe filme și seriale foarte bune pe care nu ai reușit să le vezi sau filme pe care le-ai văzut, ți-au rămas în amintire și îți dorești să le revezi.

6. Fă antrenamente fizice

Este foarte important să rămânem activi în această perioadă, chiar dacă #StămAcasă. De aceea, este important să ne bucurăm de beneficiile antrenamentului fizic și de acasă, prin fitness, antrenamente cu greutatea corpului, pilates, yoga sau diverse alte sporturi, care ne oferă un important echilibru emoțional.

7. Optează pentru Workshop-uri online

Poți opta în aceste zile pentru cursuri, traininguri, workshopuri online. Este o modalitate foarte bună de a dobândi informații noi, de a te specializa într-un anumit domeniu, de a urma anumite pasiuni pentru care, în mod normal, nu aveai suficient timp.

8. Fă curățenie sau reamenajeză locuința

Statul acasă, în această perioadă, ne ajută să fim mai conștienți de locul în care trăim, de importanța curățeniei din gospodărei, dar ne oferă și posibilitatea de a ne ocupa mai mult de aspectul locuinței, astfel încât izolarea la domiciliu să ne ofere o stare de bine și de confort. Poți gândi un plan de redecorare a încăperilor, poți face o listă de obiecte pentru amenajări interioare pe care vrei să le achiziționezi atunci când situația va reveni la normal sau, pur și simplu, poți opta pentru reorganizarea casei și renunțarea la obiectele care aglomerează spațiul în care locuiești.

9. Fă-ți timp pentru tine

Este important să avem de grijă de noi, de visurile noastre și de cei din jurul nostru. Chiar dacă situația este puțin diferite în această perioadă, putem profita de #StatulAcasă prin diverse activități. Putem, astfel, să avem mai mult timp pentru noi, să medităm asupra prezentului și viitorului, să ținem legătura cu familia (telefonic), să vorbim mai mult cu cei apropiați (telefonic, online), să ne punem ordine în gânduri sau chiar să ne facem timp pentru hobby-urile noastre.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *