Calatorii Home

Obiective turistice în Viena

Viena nu este numai orașul cu cea mai bună calitate a vieții din lume, ci și una dintre cele mai frumoase capitale europene.

Indiferent de perioada anului în care alegeți să vizitați Viena, orașul oferă numeroase variante de obiective turistice, care vor transforma o simplă călătorie într-o vacanță pe care n-o veți uita.

  1. Hofburg – Curtea imperială

Reședință a familiei imperiale până în anul 1918, Palatul Hofburg a devenit unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Viena. În prezent, Palatul adăpostește numeroase colecții de artă, Muzeul Sisi, apartamentele imperiale, Silberkammer (galeria de argintărie) și școala spaniolă de călărie (care va sărbători a 455- a aniversare în anul 2020).

Acces: U1, U3: Stephansplatz, U3: Herrengasse, U2, U3: Volkstheater

2. Opera de Stat din Viena

Opera de Stat din Viena este una dintre cele mai importante case de operă din lume, cu un program fără concurență la nivel internațional.

Dacă doriți să vă bucurați de o experiență tipic vieneză, puteți rezerva din timp bilete . Programul stagiunii 2019/2020 este foarte vast, cu peste 50 de lucrări de operă și 21 de producții de balet. Tururile ghidate sunt organizate zilnic și costa 9 euro/adult; 7 euro/pensionar; 4 euro/elev sau student. Dacă nu ați apucat să rezervați bilete online, puteți cumpăra biletele, în ziua spectacolului, cu un preț standard de 10 euro, cu loc în picioare.

Acces: U1, U2, U4 Karlsplatz

3. Palatul Schönbrunn și Grădina Zoologică

Datorită semnificației sale istorice, Palatul Schönbrunna fost inclus pe lista Patrimoniul Mondial al UNESCO în 1996, împreuna cu Parcul Palatului și este, în prezent, principala atracție turistică din Austria. Palatul, format în 1441 de încăperi, a fost deschis publicului în anul 1779 ca zonă de recreere pentru populația din Viena și pentru turiști.

Dacă interiorul palatului poate fi vizitat contra cost, accesul în parcul palatului este gratuit pentru vizitatori, pe toată durata anului. Aveți nevoie de cel puțin o jumătate de zi să vă puteți bucura de frumusețea grădinilor și de o superbă priveliște panoramică asupra orașului. Complexul include și celebra Grădină Zoologică, unde puteți trăi experiența descoperirii celor peste 700 de specii, în atmosfera patrimoniului UNESCO.

Acces: U4 Hietzing

4. Catedrala Sfântul Ștefan / Stephansdom

Catedrala Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Viena este situată în Stephanplatz, în inima capitalei și adăpostește numeroase obiective culturale și monumente istorice. Considerată emblema orașului Viena, Catedrala măsoară 107,2 m în lungime și 34,2 metri în lățime și impresionează cu un acoperiș decorat cu țigle colorate care formează câteva simboluri ale Vienei. Catedrala este deschisă publicului de luni până sâmbătă în intervalul 6:00-22:00 și duminica în intervalul 7:00-22:00, cu acces gratuit. De asemenea, sunt disponibile și tururi ghidate zilnice.

Acces: U1, U3: Stephansplatz

5. Parcul Prater

Situat la mică distanță de centrul Vienei, Parcul de distracții Prater reprezintă principala atracție turistică din capitala Austriei. Vizitarea parcului vă poate oferi o experiență unică, având peste 250 de atracții , cum sunt: Roata Uriașă din Viena (care oferă o imagine panoramică asupra orașului de la înălțimea de peste 65 de metri), muzeul Madame Tussauds, Ejektion Seat, turnu de cădere liberă, Space-Shot, caruselul cu lanțuri de peste 110 metri, Turnul Praterului, trenul realității virtuale The Clown. În imediata vecinătate a parcului de distracții, se află un parc superb, cu piste impecabile de alergare, piste de biciclete și zone de relaxare. În perioada 15 martie – 31 octombrie, parcul poate fi vizitat zilnic în intervalul orar 12:00-20:00.

Acces: U2 Praterstern

6. Primăria din Viena / Rathaus

Primăria din Viena servește ca sediu al primarului și al consiliului orășenesc al capitalei Austriei. Cu o înălțime a turnului de peste 95 m, Primăria este una dintre cele mai impunătoare clădiri ale Vienei. Interiorul clădirii poate fi vizitat luni, miercuri și vineri, la orele 13, alături de un ghid. Pe parcursul anului, în fața primăriei sunt organizate numeroase evenimente culturale și artistice.

Acces: U2 Rathaus

7. Palatul Belvedere

Palatul Belvedere este unul dintre cele mai frumoase palate din lume, construit pentru Eugen de Savoia. Ansamblu este format din două palate și o superbă grădină franceză, ce oferă o priveliște superbă asupra orașului. Palatul este un adevărat edificiu cultural, care adăpostește colecții valoroase de artă din Austria (colecția cuprinde 24 de lucrări ale lui Gustav Klimt, renumite la nivel mondial).

Acces: U1 Taubstummengasse

8. Muzeul Fluturilor / Schmetterlinghaus

În imediata apropiere a Operei de Stat din Viena se regăsește Muzeul Fluturilor, considerată a fi una dintre cele mai frumoase structuri de acest gen din lume. Clădirea adăpostește mii de fluturi tropicali, care trăiesc într-un habitat adaptat condițiilor naturale în care aceste specii trăiesc. Muzeul oferă vizitatorilor oportunitatea de a surprinde în fotografii frumusețea unui paradis exotic, dar și posibilitatea de a achiziționa diverse suveniruri specifice. Prețul unui bilet de intrare este de 7 euro pentru un adult.

Acces: U2 Museumsquartier; U1, U2, U4 Karlsplatz; U1, U3: Stephansplatz,

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *